Vraag ook een Lief&Leed potje aan

Wil je in jouw straat ook iets organiseren, zodat buren onderling meer contact hebben? Vraag dan het Lief & Leed potje van € 75,– aan.

aanvragencontact

Hengelolaan is de Liefste Straat van Den Haag

Theater Amara was zaterdagavond 26 maart de fonkelnieuwe feestlocatie waar alle Lief & Leed-gangmakers bijeen kwamen. Op het programma stond de verkiezing van de Liefste Straat 2021. Uit de vijf finalisten werd door alle gangmakers de Hengelolaan in de wijk Morgenstond gekozen tot winnaar. De dames Geeta en Gerda zorgen ervoor dat iedereen in hun flat erbij hoort, en dat niemand zich alleen hoeft te voelen.
De gangmakers uit de Hengelolaan ontvingen van Wethouder Kavita Parbhudayal een cheque ter waarde van €1000 voor straatactiviteiten en zij mogen zich een jaar lang de ‘Liefste Straat van Den Haag’ noemen.

Op de foto: gangmakers Geeta en Gerda van de Hengelolaan, met wethouder Kavita Parbhudayal in het midden.

Foto’s Peter Snaterse, BeeldinZicht

Laatste Lief & Leed nieuws

De ‘Liefste straat’ verkiezing laat nog even op zich wachten, vanwege de huidige maatregelen kan een gezellige bijeenkomst niet doorgaan. Een onafhankelijke jury heeft al wel 5 straten genomineerd, namelijk: Ellekomstraat, Flakkeesestraat/Schouwensestraat, Heliotrooplaan, Hengelolaan en Herderslaan. Wordt vervolgd!

Wist je dat…

… Lief & Leed op Facebook én Instagram zit? Wil je helemaal up to date blijven van alles wat er gebeurt rondom de Lief & Leed straten? Volg ons dan op jouw favoriete platform.

Ondertussen in de straat

Hengelolaan trakteert buren op ijs

Hengelolaan trakteert buren op ijs

Lief en Leedstraat de Hengelolaan in Morgenstond heeft de bewoners deze zomer getrakteerd op ijs 🍦 De ijscokar stond onderaan de flat en wist iedereen naar beneden te lokken. Onder het genot van een heerlijk ijsje konden de buren even bijpraten met elkaar. Voor deze...

Lees meer
Gouden huwelijk in de Schoklandsestraat

Gouden huwelijk in de Schoklandsestraat

In Lief en Leedstraat de Schoklandsestraat viel wat te vieren: het gouden huwelijk van dit echtpaar 💍  Al 50 jaar samen, zij poseren maar wat graag vrolijk voor de camera. Gangmakers Gerda en Corine brachten hen namens alle buren dit prachtige liefdesboekt 💐

Lees meer

Liefste Straat van Den Haag is in Moerwijk

De Schermerstraat is officieel de Liefste Straat van Den Haag 2020. Gangmaker Coby van den Eijk van deze straat in Moerwijk eindigde met stip op nummer één. De tweede plaats was voor gangmakers Nabilah en Maartje in de Morgenzonlaan in Transvaal. Gangmaker Cynthia uit de Jan van Riebeekstraat uit Bezuidenhout-West werd derde.

Coby uit de Schermerstraat verraste met een aantal hulpvaardige buren tijdens de heftigste corona-periode elke week de ouderen in haar woningcomplex. Met een hapje, een plantje of een gezellig praatje gingen zij wekelijks alle deuren langs. “Op deze manier leer je toch iedereen kennen en hou je in de gaten of niemand verpietert”. Coby vindt overigens zelf dat iedereen gewonnen heeft en dat het de normaalste zaak van de wereld is wat ze allemaal voor anderen doen.

“Hartverwarmend om te zien hoe mensen elkaar juist in deze moeilijke corona-tijd helpen”, aldus wethouder Kavita Parbhudayal (Zorg, Jeugd en Volksgezondheid), die Coby en daarmee de hele Schermerstraat met een bijzondere prijs verraste: een straatbord met daarop ‘Liefste Straat van Den Haag 2020’ en een cheque van 1000 euro van sponsor Albert Heijn. Overigens had Albert Heijn nóg een verrassing in petto: “Iedereen is een winnaar vanavond, dus nummer twee Morgenzonlaan en nummer drie Jan van Riebeekstraat ontvangen ook elk een straatcheque van respectievelijk 500 en 250 euro. Dat wordt feest in deze lieve straten!”

De verkiezing werd gehouden tijdens een door corona anders dan anders georganiseerde verkiezing; met 5 verschillende, gelijktijdige bijeenkomsten verspreid over de stad met gangmakers van de 200 Lief en Leedstraten. Zij volgden het programma dat plenair met een livestream vanuit Studio B werd uitgezonden. De avond werd gepresenteerd door Fred Zuiderwijk.

Kavita Parbhudayal, die vorig jaar haar actieplan tegen eenzaamheid (‘Met z’n allen niet alleen’) lanceerde: “Juist in deze corona-tijd is er een groter risico dat mensen in een isolement terecht komen. Burenhulp was nog nooit zo belangrijk”. 

Wethouder Kavita Parbhudayal met gangmaker Coby (foto: Henriëtte Guest)

Ondertussen in Theater Dakota

Theater Dakota was een van de vijf locaties waar gangmakers bijeen kwamen. Vertegenwoordigers uit de wijken Bouwlust, Morgenstond en Wateringse Veld hadden een reuze gezellige avond. Nadat ze hun stem voor de Liefste Straat hadden uitgebracht wisten ze het hier zeker: de Schermerstraat zou winnen.
Na de verkiezing gingen de gangmakers, in het offline deel van het programma, met elkaar in gesprek. Aan de hand van vragen op speelkaarten werden tips en ervaringen uitgewisseld.
Foto’s Peter Snaterse, BeeldinZicht

 

Juist nu! 75 euro voor je straat!

Wie wil er nou niet in een straat wonen waar de buren nog echt naar elkaar omkijken? Als Lief & Leedstraat kun je ervoor zorgen dat er in jouw straat meer aandacht is voor elkaar, dat lief en leed met elkaar wordt gedeeld en dat niemand meer buiten de boot valt. Zo kun je als straat een Lief & Leedpotje met 75 euro contact geld aanvragen. Hiermee kun je gedurende het jaar een bloemetje, fruitmand of ander aardigheidje cadeau geven aan een buurman of -vrouw die dat volgens jou echt verdient.

Potje van €75
Wil jij zo’n potje beheren, laat dan hier je gegevens achter. Een van de projectleiders van het Lief & Leedteam neemt dan zo snel mogelijk contact met je op. Zij kijken samen met jou naar goede manieren om het potje bekend te maken in de straat, overhandigen het geldkistje met 75 euro en helpen je op weg. Zo snel kan het gaan. Welkom bij Lief & Leed Den Haag!

Veilig afgeven Lief & Leed startpakket

Tijdens de Coronacrisis kun je nog steeds Lief & Leed-potjes aanvragen. Wij leveren de materialen veilig af. Bekijk de instructievideo.

Dit zijn onze gangmakers

Bekijk de video waarin Cynthia, Marjolein en Marijn uitleggen waarom zíj gangmaker zijn geworden.

De Druivenstraat is 250ste Lief & Leedstraat

Hoera! De Druivenstraat in de Vruchtenbuurt is de 250e Lief & Leedstraat in Den Haag. Kersverse gangmaker Michiel Vos heeft al een aantal goede ideeën om mee te beginnen.

Het aantal Lief & Leedstraten blijft maar groeien en daarmee wordt Den Haag een steeds lievere stad. Komend jaar gaan wij met ons team hard aan de slag om alle 250 gangmakers zo goed mogelijk te helpen bij het belangrijke werk dat zij doen, namelijk zorgen dat er geen enkele buur meer buiten de boot valt.

Lief & Leedstraten zijn straten waar de buren nog echt naar elkaar omkijken, waar meer aandacht is voor elkaar en waar lief en leed worden gedeeld. Elke Lief & Leedstraat heeft een gangmaker die het Lief & Leedpotje beheert. Het idee voor Lief & Leedstraten is geboren in Rotterdam, nadat een vrouw daar volslagen onopgemerkt 10 jaar lang dood in haar woning had gelegen. Dat nooit weer, vond de omgeving.

Naast het Lief en Leedpotje kunnen de straten ook een beroep doen op een activiteitenbudget van € 150,- dat Fonds 1818 beschikbaar heeft gesteld. Een groot aantal straten heeft dit budget gebruikt voor bijvoorbeeld coronaproof ‘buurtborrels’, opfleuracties en voortuinbingo.

Ook Lief & Leedstraat worden, meld je dan aan op www.liefenleeddenhaag.nl en begin deze week nog!

Uitreiking 250ste Lief & Leedstraat. VLNR: Lex Kraft van Ermel, Wethouder Kavita Parbhudayal, gangmaker Michiel Vos.

 

Wil je met jouw straat ook een Lief en Leedpotje aanvragen?

Aanmelden kan hier. Het potje wordt geheel contactloos afgeleverd met allerlei leuke hulpmiddelen om Lief en Leed op gang te helpen in jouw straat.

Albert Heijn en Fonds 1818 maken meedoen zelfs nog aantrekkelijker. Bovenop het Lief en Leedpotje van 75 euro geeft AH een cadeaubon van 25 euro. Daarnaast stelt Fonds 1818 75 euro per straat beschikbaar voor corona-gerelateerde hulpactiviteiten.

Albert Heijn sponsort
Op de Gangmakerbijeenkomst in de Betjewolfstraat kwam Albert Heijn met een mooie verrassing: alle gangmakers krijgen een Albert Heijn cadeaubon mee t.w.v. €25,–. Yahya Mokhtari vertelde namens Albert Heijn over hun betrokkenheid bij en oog voor buurtbewoners. De cadeaubon mogen de gangmakers toe voegen aan hun Lief & Leed potje. Daar weten zij vast wel raad mee.

Albert Heijn sponsort
Op de Gangmakerbijeenkomst in de Betjewolfstraat kwam Albert Heijn met een mooie verrassing: alle gangmakers krijgen een Albert Heijn cadeaubon mee t.w.v. €25,–. Yahya Mokhtari vertelde namens Albert Heijn over hun betrokkenheid bij en oog voor buurtbewoners. De cadeaubon mogen de gangmakers toe voegen aan hun Lief & Leed potje. Daar weten zij vast wel raad mee.

Albert Heijn sponsort
Op de Gangmakerbijeenkomst in de Betjewolfstraat kwam Albert Heijn met een mooie verrassing: alle gangmakers krijgen een Albert Heijn cadeaubon mee t.w.v. €25,–. Yahya Mokhtari vertelde namens Albert Heijn over hun betrokkenheid bij en oog voor buurtbewoners. De cadeaubon mogen de gangmakers toe voegen aan hun Lief & Leed potje. Daar weten zij vast wel raad mee.

Lief & Leed filmpjes 

Gangmakersbijeenkomst

Het was supergezellig op de Gangmakersbijeenkomst. Bekijk hier een impressie van een hele leuke avond vol met betrokken Hagenaars.

Coby uit Moerwijk

Ondertussen in Moerwijk… is Coby Lief&Leed gangmaker geworden. En dat levert ineens nieuwe contacten op met de overburen. Coby woont in een seniorenflat waar niemand meer werkt dus overdag aanwezig is. Aan de overkant van de straat wonen jonge werkende mensen. Lief & Leed zorgde voor onderling contact.

Nummer 200

De Steenhouwersgaarde is 200ste Lief en Leedstraat. Twee enthousiaste buurvrouwen in een 55+-complex aan de Steenhouwersgaarde in Den Haag Zuidwest beginnen met Lief en Leed. Mevrouw Kapaan en mevrouw Ibrahim vormen samen het gangmakersteam.