De liefste straat van Den Haag weet wel hoe zij een feestje moet vieren.

Afgelopen zaterdag, 4 september, was het feest voor alle bewoners van de Schermerstraat in Moerwijk. Zij hebben afgelopen november de verkiezing van de Liefste straat van Den Haag gewonnen en van het prijzengeld hebben zij een mooi zomerfeest georganiseerd. Er werd een groot terras op de stoep gebouwd zodat alle ouderen van de Schermerhage een comfortabel plekje hadden. De bewoners van de eensgezinswoningen aan de overkant zorgden voor een barbecue en een muziekinstallatie waarop iedereen zijn favoriete nummers aan mocht vragen. De heerlijke poffertjes van Oma Toos maakten het helemaal af.

Gangmaakster Cobie is nog aan het nagenieten: “Voor deze middag hebben we de hele straat op de been gekregen. Het was zo mooi, iedereen heeft er van genoten. We hebben dit echt met z’n allen gedaan. De laatste 2 jaar dat we actief zijn als Lief en Leedstraat zijn we echt naar elkaar toe gegroeid. Je kent elkaar en de overburen zeggen dat we altijd aan mogen bellen als er wat is, ook al is het midden in de nacht! Een hoogtepunt was het toezingen door de hele straat van een bewoonster die die dag haar 95ste verjaardag mocht vieren. Het kan hier niet meer stuk.”

Een mooie dag samen met de buren om nooit te vergeten!