Dankzij de Lief en Licht actie van afgelopen december zijn we met veel bewoners uit verschillende Haagse wijken in contact gekomen. In Duindorp was deze actie een groot succes en zijn er wel 80 Lief en Lichtpakketjes aangevraagd. Hierdoor hebben veel Duindorpers deze donkere wintermaanden aandacht aan hun buren besteed, en gezorgd voor een extra lichtpuntje voor degenen die het moeilijk hebben. Uiteindelijk hebben 20 aanvragers besloten om gangmaker te worden en een Lief en Leedpotje te beheren voor hun straat, hofje, plein of wooncomplex. Zij hebben van hun Lief & Lichtstraat een Lief en Leedstraat gemaakt. We hebben nog nooit zo veel aanmeldingen in zo’n korte tijd gekregen uit 1 wijk! Duindorpers hebben Lief en Leed in hun hart gesloten.

Achterbuurvrouwen Nanda en Monique hebben zich allebei opgegeven voor het beheren van een Lief en Leedpotje voor hun straatjes de Zeezwaluwstraat en de Zeearendstraat. Hun achtertuinen grenzen aan een gemeenschappelijke tuin waar zij van de zomer graag een gezellige barbecue willen organiseren voor hun buren. Maar eerst gaan zij met Lief en Leed aan de slag, en door samen op te trekken en ideeën uit te wisselen wordt het nog leuker én gemakkelijker.